Termékajánló
Hírek
2019.11.19 16:15
2019.04.03 9:38
2019.04.02 9:56
2019.03.29 8:02
2019.03.21 19:07
2019.03.21 19:05
2019.03.11 20:41
2019.03.08 9:30
2019.03.08 9:21
2019.03.08 9:20
2019.03.08 9:17
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
1
2
7
7
9
3
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

Olcsó.hu
olcso.hu
Az olcso.hu partnere a(z) bodomeheszet.hu
Jooble

jooble

Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2020. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Blog

Cukorbetegségre méhpempő

A cukorbetegség, vagyis a glükóz (szőlőcukor) feldolgozási zavara népbetegségnek számít. A probléma hátterében a csökkent inzulintermelés vagy éppen az inzulinrezisztencia áll, ami azt jelenti, hogy a sejtek sokkal nagyobb mennyiségű inzulin jelenlétében képesek felvenni a működésükhöz elengedhetetlen glükózt.

Méhpempő szedése terhesség alatt

A méhpempő pozitív hatásairól elsősorban a meddőség kontextusában olvashatunk. Azt már kevesebben tudják, hogy ez a csodálatos természetes anyag nemcsak a babavárásra készíti fel a szervezetet, hanem a terhesség alatt és után is hatékony doktora az anyai testnek.

2020.10.20 11:19

A méhektől származó aranyszínű csoda, a méz az egyik legsokfélébben felhasznált természetes édesítőszer. Pozitív élettani hatásainak és nagyszerű állagának köszönhetően rendre találkozhatunk vele ételekben, kozmetikumokban, étrend kiegészítőkben és gyógyszerekben.

 

Írásunkban a Bodó Méhészet szakértői segítségével felvértezve indultunk neki a méz felhasználásának bugyraiba, amiből kiderült, hogy az eddig sokoldalúnak tartott anyag messze felülmúlja a várakozásainkat.

 

Használd ételekhez a mézet!

3 ritka szakma, amely nélkül más lenne a világ

 

Vannak olyan szakmák, amelyek már teljesen átlagossá váltak a társadalomban, ilyen a bankár, a tanár vagy a buszvezető, viszont léteznek olyanok is, amelyekről nagyon ritkán esik szó, pedig e kulcsfontosságú szakmák eltűnésével drasztikusan megváltozhat a minket körülvevő világ.

 

A Bodó Méhészet segített felkutatni ezeket a szakmákat, amelyek listáját egy hozzájuk köthető hivatással kezdjük.

 

Propolisz nagy választékban

Évezredek óta használják a népi gyógyászatban, külsőleg és belsőleg is alkalmazható csodaszer, és a méheknek köszönhetjük, hogy ismerjük. Bemutatjuk a propoliszt.

 

2020.07.15 10:08

Az 5 leghasznosabb rovar

Ha a rovarok és az emberek kapcsolatáról beszélünk, általában horrorfilmbe illő történetek és különféle fóbiák jutnak eszünkbe, de szerencsére cikkünkben nem ezekről esik majd szó, sokkal inkább arról, hogy a felsorolásban említett rovarok milyen elképesztően hasznos szerepet töltenek be az ökoszisztémában.

2020.07.15 10:03

Termelői méz a Bodó Méhészettől

Az ember és a méhek kapcsolata ősidőkig nyúlik vissza, hiszen már a cromagnoni ősember is felfedezte, hogy a méznek számos felhasználási módja létezik.

Ismeretterjesztő cikkünkből kiderül, hogyan segítették a méhek az embert a történelem során.

 

 

A méhpempőről

Ha ismeritek a blogunkat, tudhatjátok, hogy nálunk a méhpempőről való áradozás nem ismer határokat. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a méhpempő rendszeres fogyasztása milyen pozitív hatásokat idéz elő a szervezetben, és mennyire hálásak lehetünk, hogy a méheknek köszönhetően hozzájuthatunk ehhez a nem mindennapi szuperélelmiszerhez.

 

 

Top 5 természetes édesítő az egészséges étkezés jegyében

Manapság (szerencsére) egyre fontosabb szerepet tölt be az emberek életében az egészséges étkezés és a kártékony hozzávalók kerülése. Nincs ez másképp a cukorral sem, ami már sokféleképpen helyettesíthető legyen szó süteményekről, italokról vagy kisebb étkezéseinkről.

 

Repceméz

A repceméz megosztó karakter a mézek családjában: nem lehet kicsit szeretni vagy nem szeretni, az emberek általában határozott véleményt alakítanak ki róla. Személyes sikerként könyvelem el, hogy olyan emberrel viszont még nem találkoztam, aki kóstolta méhészetünk repcemézét, és azt állította, hogy nem ízlett neki.

 

A méhek egyik legnagyobb ellensége

A méheknek rengeteg természetes ellensége van. Ezeknek egy része, például a békák és a gyíkok vagy a méhészmadárként is ismert gyurgyalag, közvetlen életveszélyt jelentenek számukra, míg mások, mint az egerek vagy a hangyák, a mézkészletet dézsmálják meg, és ezzel szintén a pusztulás közelébe sodorják a méheket. De a legfélelmetesebb ellenség mind közül talán a lódarázs.

Ha valamilyen betegségről van szó, hajlamosak vagyok azonnal a legrosszabbra gondolni és az otthon lévő összes hatásos gyógyszert kipróbálni az azonnali hatás érdekében. Ez általában semmi jóra nem vezet, hiszen az össze – vissza beszedett gyógyszerek mellékhatásai meggyötörhetik szervezetünket, pláne akkor, ha több félét is beszedünk belőlük.

 A méhek titkos élete, a méhrajzás

Május-június környékén könnyen előfordulhat, hogy arra leszünk figyelmesek: az öreg kerti almafa törzsén, a festésre váró rozoga udvari kerítésen vagy akár a közeli villanyoszlopon méhraj gyülekezik. Pillanatokkal ezelőtt még hangos zúgás töltötte meg a levegőt, és egy felhőnyi méh árnyéka úszott a gyepen.

2020.05.04 09:26

Méhpempő és méhanya

 

A méhanya könnyen felismerhető impozáns méretéről, a szárnyán túl lógó potroháról, és – ahogy királynőhöz illik – az őt körülvevő alattvalók gyűrűjéről, akik lesik minden kívánságát. Igaz, ez csak kívülről tűnik így, ha betekintünk egy méhcsalád életébe, kiderül, hogy a méhanya élete sem éppen idilli.

 

Elindult a 2020-as méhészeti idény

A méhészkedésben az a szép, hogy a kötöttségek mellett szabadságérzettel tölt el, a természet közelében tart, és a téli pihenő után a méhész is alig várja, hogy megkezdődjön a munkás időszak. A vérbeli méhész együtt lélegzik a méheivel, és az életritmusa is az évek során a rovarokéhoz idomul: a gyűjtési vagy hordási időszak kezdetén lendül igazán formába, ahogy a méhei is.

Mezőgazdasági vállalkozóként mindig kiszolgáltatott az időjárási viszonyoknak és a környezeti tényezőknek, de ettől kalandos és adrenalindús a méhészélet. Ebből a szempontból minden év egy kicsit más: néha a repce-, máskor az akác- vagy éppen a vegyes virágméztermés lesz kedvezőbb.

 

Modern, rohanó életvitelünk árnyékában élünk, nincs idő megállni, megfigyelni testünk jelzéseit, megkeresni a legmegfelelőbb gyógymódot, ezért gyakran a hosszan tartó megoldások helyett a tüneti kezelést, a természetes gyógymódok helyett a szintetikus gyógyszereket választjuk. Mivel azonban a kémiai anyagok mellékhatásokat generálnak, ezekre újabb tünetjavító szereket keresünk, és így nagyon sokáig benne ragadhatunk ebben a pokoli körforgásban.Bizonyára legtöbbünk tud legalább egy dolgot mondani, amit a méheknek köszönhetünk és valamilyen módon jobbá teszi életünket. Ezek a kis rovarok a fauna gyöngyszemei, gondoljunk csak beporzó képességükre vagy az aranysárga csodára, amely ma már minden háztartásban fontos helyet foglal el. De ez még csak a kezdet, hiszen a méhészek számos dologra rájöttek az évek során, így bukkanhattak rá arra a három kincsre, amely meglapult a hatszögletű méhsejtek belsejében.

Íme, a 3 kincs, amelyet a méheknek köszönhetünk!

propolisz

 

A méheknek a mézen kívül egyéb természetes, gyógyhatású termékeket is köszönhetünk – ezek közül egyik legismertebb a propolisz.

 

 

2020.03.02 18:18

repceméz

 

A reflux gyakoriságáról csak becsült adataink vannak, de ezek alapján az összlakosság jelentős részét érinti a betegség. A felmérések azt mutatják, hogy Magyarországon minden második ember tapasztal rendszeresen vagy rendszertelenül gyomorégést, amely a betegség jellegzetes tünete.

A méhpempő visszatérő téma a blogunkon, hiszen pozitív egészségügyi hatásainak és sokrétű felhasználhatóságának köszönhetően kimeríthetetlen tárgykörét képezi az ismeretterjesztő jellegű cikkeknek. Célunk elsősorban az egészségmegőrzés iránt érdeklődő közönség megszólítása, a méhészeti termékek gyógyhatásainak értő tolmácsolása, a személyes elveinken alapuló érték – és életszemlélet közvetítése, illetve az egészséges életmódról való tudatos gondolkodás elmélyítése, fejlesztése.

méhpempő külsőleg

 

A méhpempő általános közérzetünkre, szervezetünk működésére, energiaszintünk és ellenállóképességünk fokozására, ezzel együtt pedig testi-lelki egyensúlyunk fenntartására gyakorolt pozitív hatásairól már hosszan értekeztünk. Legutóbb a betegségmegelőzésben és egészségmegőrzésben betöltött szerepét hangsúlyoztuk. Mindez a belső alkalmazást érinti, és sokan nem is tudják, de ez a tápanyagokban gazdag szuperélelmiszer külső kezelés esetén is csodákat tesz.

lépesméz

A lépesméz a méz eredeti, természetes formája, amely évezredek óta a népi gyógyászat fontos eleme. Méhviaszból épített hatszögű sejtek sorozatából áll, amelyekben a méhek nyers mézet tárolnak. A nyers méz különbözik a kereskedelmi méztől, teljesen beavatkozásmentes, nem hőkezelt vagy szűrt. A lépesméz virágport, propoliszt, méhpempőt és további méhtermékeket tartalmazhat, amelyek növelik az egészségre gyakorolt pozitív hatásait.

 

hamis méz megállapítása

A hamisítás a méhészkultúra területén is elterjedt: egyre gyakrabban kerülnek hamis mézek az üzletek polcaira. A mézhamisítás jövedelmező vállalkozás, hiszen az egészségre gyakorolt pozitív egészségügyi hatásainak köszönhetően keresett termékről van szó. A tapasztalt hamisítók trükkösen fedik el a különbségeket, így a laikus, egészségtudatos mézkedvelők számára beazonosíthatatlan a hamisított változat.

 

A májzsugorodástól kezdve a hajhullásig – ezekre alkalmazható sikerrel a méhkenyér.


Kevesen tudják, de a méhkenyér az egyetlen olyan étrend-kiegészítő, ami képes a májsejteket regenerálódásra ösztönözni, így a máj elhalt szöveteit megújítja, újraéleszti.
Több tanulmány alátámasztotta, hogy azok, akik kúraszerűen fogyasztották a méhkenyeret, de májzsugorodástól szenvedtek, egy idő után javulásról tudtak beszámolni. Állapotunk nemcsak jobb lett, de beindult egyfajta regenerálódási folyamat is a szervezetükben.

 

 

 

Sokan kérdezik, hogy milyen időközönként ajánlott méhpempőt fogyasztani, érdemes-e nagyobb szüneteket beiktatni egy-egy kúra között. Alább összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

akácméz

 

A fehér akác nem őshonos fafajta Magyarország erdeiben. Amerikából származik, és eredetileg azért telepítették hazánkba, hogy megkösse az alföldi futóhomokot. A növény számára annyira kedvezőek voltak a helyi életfeltételek, hogy míg őshazájában csak ligetnyi területeken fordul elő, Magyarország erdőségeinek megközelítőleg 20 százalékát borította be.

 

A londoni méhészek közössége érdekes ötlettel állt elő: mézesüvegekből építettek piramist, hogy bemutassák a jelenleg forgalomban levő mézfajtákat. A piramisforma vizuálisan rendszerezi és keretbe foglalja az elgondolást, amelynek fókuszpontja a diverzitás leképezése. Ezt támogatja a hátsó megvilágítás, amely kiemeli a mézek különböző színeit, és a vegyes színrendezés is, amivel felborították a színek szerinti rendszerezés divatját.

méhpempő fogyasztása, méhpempő használata

 

A méhpempő igazi szuperélelmiszer, a méhkirálynő eledele. Íze nem túl kellemes, emiatt azonban kár lenne lemondani rendszeres fogyasztásáról. Számos jótékony élettani hatása közismert a benne található fehérjéknek, vitaminoknak, nyomelemeknek és ásványi anyagoknak köszönhetően: támogatja az immunrendszert, növeli a szervezet természetes ellenálló képességét.

 

A méhpempő tárolása

A méhpempőre a magas hőmérséklet és a szobahőmérséklet egyaránt ártalmas. Magas hőfokon ez a kivételes táplálékkiegészítő veszít biológiai értékéből és fontos összetevőiből. A szobahőmérsékleten tárolt méhpempőben hidrolízis megy végbe, amelynek hatására szintén garantált az értékvesztés és a romlás.

méhepmpő fogyasztása

Saját tapasztalataimat írom le, így teljes biztonsággal állíthatom, hogy az alább kifejtett módszerek nálam maximálisan beváltak a méhpempővel kapcsolatban. Fontos, hogy a méhpempőt kétféleképpen tárolhatjuk a hűtőben:

- 5 Celsius fok alatt, ahol kiolvad, és sokkal markánsabb lesz az íze, és sokkal csípősebb

- Fagyasztóban, ahol fagyott állapotban marad a méhpempő, így a kikanalazása kicsit több gonddal jár.

 

 

Tudni kell, hogy a méhpempőt nem csak Európából kaphatjuk meg, hanem sajnos a Kínai méhpempő is betört a Európába, veszélyeztetve ezzel az hazai termelőket, ami befolyásolja nem csak a magyarországi, hanem az egész európai piacot.

Az interneten böngészve találtam rá erre az igen érdekes és elszomorító cikkre, és nem hittem a szememnek miközben olvastam. Nem elég, hogy az Európai piacra már szinte minden téren betört a Kínai – sok esetben – hamisítvány, de már magát a méhészetet is veszélyezteti.

 

2019.11.21 12:29

Csodafegyver? 

A méhpempőt a méhek állítják elő a méhanya táplálására a méhkaptárban. A mai kor embere azonban könnyedén beépítheti a fogyasztását mindennapi rutinjába. Energiaszint- és tápanyagtartalma kiemelkedően magas, számos olyan nyomelemet, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Glikémiás indexe is említésre méltó: jól befolyásolja a vércukorszintet, illetve a fogyásban is nagy szerepet játszik. Szuperélelmiszernek is hívhatjuk, mert javítja a sejtek energetizáló-képességét, ezáltal növeli az erőnlétet és az ellenállóképességet.

 

 

Sokan tesznek fel olyan kérdéseket, amiket jobbnak láttunk, ha már itt a weboldalon leírunk név nélkül, és meg is válaszolunk, hogy ügyfeleinknek megkönnyítsük a termék kiválasztását. Reméljük, hogy minden felmerülő kérdésükre sikerül megfelelő információt adnunk, és ezzel megkönnyítjük a termék kiválasztását.

Virágpor

Kevesen tudják, de a virágpor emberi fogyasztásra is alkalmas. Évek óta népszerű kiváló egészségmegőrző tulajdonságai miatt.

Nemcsak mézet, de virágport is egyre többen fogyasztanak. Többféle kutatással is alátámasztották, hogy igen pozitívan hat a szervezetre. Ám mielőtt még a virágport bevezetné az étrendjébe, mindenképp konzultáljon az orvosával! Főleg, ha allergiás a méhméregre, a pollenre, vagy ha állapotos, esetleg szoptat.

2019.10.11 09:13

Méhkenyér nagy választékban

A méh nyálának, a növényi pollennek és a nektárnak erjesztett keveréke, amelyet táplálékként használnak a lárvák és a fiatal méhek számára. A méhkenyér (más néven perga) tápértékét növeli a dolgozó méhek által végzett erjesztési folyamat. Az erjesztési folyamatnak két fontos hatása van: egyrészt stabillá teszi a pollent, másrészt pedig a pollen tápanyagait biológiailag jobban hozzáférhetővé alakítja. A pollenben levő fehérjék és szénhidrátok aminosavakra és egyszerű cukrokra bonthatóak, amelyeket a test könnyebben felhasználhat, a pollenben található vitaminok így jobban „feldolgozhatóak”.

2019.10.01 09:35

Méhpempő többféle kiszerelésben

 

A méhpempő egy tejes értékű csodaszer, amelyet dolgozó méhek termelnek. Jellemzően 60-70% vizet, 12-15% fehérjét, 10-16% cukrot, 3% - 6% zsírt és 2% - 3% vitamint, sót és aminosavat tartalmaz. Összetétele földrajzi és éghajlati viszonyok szerint változik. A termék azért kapta ezt a nevet, mert a méhek kizárólag a méhanyák kifejlődésére és etetésére használják. A méhpempőt használják a gyógyászatban is, igen kimagasló sikerekkel.

 

A méhkasokból származó termékeket ősidők óta fogyasztják az emberek, pozitív tulajdonságaikat viszont csak néhány évtizede ismerik behatólag.


Méhpempő

 

A méhpempő egészségügyi előnyei között szerepelhetnek a következő lehetséges hatások: a rák bizonyos típusainak megelőzése, a kemoterápiában nyújtott támogatás, a magas vérnyomás, a koleszterinszint és a gyulladások csökkentése, a meddőség kezelése, a máj védelme, az emésztőrendszeri rendellenességek megelőzése, de segíthet a fogyásban és az öregedés látható jeleinek csökkentésében is.

 

Méhpempők


A méhpempő sárgás-fehéres színű, nem átlátszó zselés anyag, melyet az anyaméh táplálására állítanak elő a méhek. Gyakorta forgalmazzák étrend-kiegészítőként, immunerősítőként, hiszen hatékonyan veszi fel a harcot a különféle betegségekkel, vírusokkal szemben. A hagyományos orvoslásban régóta használják, ám a nyugati orvoslásban történő alkalmazása még mindig ellentmondásos.

2019.07.26 09:51

Méhpempős kozmetikai termékek apiterápiához

 

Az apiterápia során különböző méhészeti készítményeket használnak fel gyógykezelési célzattal. Ide sorolandók a naturális formában megjelenő (méz, méhpempő), illetve az egyéb hatóanyagokkal ötvözött kaptártermékek (krémek, oldatok) is. Az apiterápia megkezdése előtt vegyen részt egy allergiateszten, és feltétlenül egyeztessen szakemberrel is a kiszemelt kezelésről, továbbá a méhpempő hatásairól! Olvassa el bejegyzésünket, ha felkeltette az érdeklődését a téma!

 

méhészek mindennapjai

 

A méhészkedésről kevés információt találni az újságokban vagy az interneten – pedig sokakat érdekel, hogyan is zajlanak a méhészek mindennapjai, hogyan készül a lépes méz, a propolisz tinktúra vagy a mézes-levendulás szappan. Visszatérő kérdések még: hogyan maradhatnak fenn a méhek, milyen lépéseket tehetünk a védelmük érdekében, a méhpempő hatásai valóban kimagaslóak? Ha lejjebb görget, számos dologra választ kaphat, ami a méhészkedéshez és termelői munkásságomhoz kapcsolódik. Olvassa el a velem készült interjút!

Webáruház készítés