Termékajánló
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
1
0
9
9
5
7
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

Olcsó.hu
olcso.hu
Az olcso.hu partnere a(z) bodomeheszet.hu
Jooble

jooble

Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2020. Augusztus
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Blog
2019.12.09 11:49

Hogyan tároljuk a megvásárolt méhpempőt?

 

A méhpempő tárolása

A méhpempőre a magas hőmérséklet és a szobahőmérséklet egyaránt ártalmas. Magas hőfokon ez a kivételes táplálékkiegészítő veszít biológiai értékéből és fontos összetevőiből. A szobahőmérsékleten tárolt méhpempőben hidrolízis megy végbe, amelynek hatására szintén garantált az értékvesztés és a romlás.

Méhpempő tárolása hűtőszekrényben

 

Az ideális hőtartomány 0 és 5 Celsius fok közötti – amennyiben van rá lehetőség, érdemes ilyen hőmérsékleti értékek között tárolni a méhpempőt. A hűtőszekrények általában pont ezt a hőfokot biztosítják, így a készítmény akár egy évig is megőrzi hatékonyságát.

A hűtőben tárolás során a méhpempő folyamatosan olvadt állapotban lesz, így könnyebben fogyasztható, mint fagyasztott állapotban. Hátránya, hogy ebben a formában előtérbe kerül markáns, kissé csípős íze, amit nem mindenki kedvel.

Én sem szeretem így, de lehet, hogy valakinek ez a tárolási forma jobban megfelel. A lényeg végül, hogy a módszer hatásos legyen, a választott eljárás már egyéni ízlés kérdése.

 

Méhpempő tárolása fagyasztóban

 

A másik leghatékonyabb módszer a méhpempő tartósítására a fagyasztás. Mélyfagyasztott állapotban, -20 Celsius fok körüli hőmérsékleten akár 10 évig is megőrzi jótékony hatását és tulajdonságait.

Sokan megkérdőjelezik, hogy fagyasztott állapotban fogyasztható a méhpempő. Saját tapasztalataimból kiindulva, érdemes már reggel, ébredés után kivenni a fagyasztóból, majd várni 5-10 percet, míg olvad a széle annyit, hogy műanyag kanállal könnyen kivehető. A maradék méhpempőt mindig visszafagyasztom.

Jogos a kérdés, hogy árt-e a méhpempőnek a mindennapi felolvasztás, majd visszafagyasztás gyakorlata. Mivel nem tölt annyi időt szobahőmérsékleten, hogy teljesen megolvadjon, így az egyértelmű válasz a kérdésre: nem, semmi baja nem lesz a méhpempőnek, ráadásul az íze is enyhébb, mint a hűtőszekrényben való tárolás esetén.

Bármelyik módszert is választjuk, fontos, hogy fogyasztás után azonnal kerüljön vissza a méhpempő a fagyasztóba vagy hűtőszekrénybe, légmentes, elzárt állapotban.

 

Válogasson a méhészetünkben megtalálható, ellenőrzött és 100%-ban természetes biotermékek kínálatából, illetve szerezze be tőlünk a tárolásukhoz szükséges eszközöket is!

Webáruház készítés