Termékajánló
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
3
5
1
6
9
1
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

RSS VALID

[Valid RSS]

Shopmania

Látogassa meg a Bodomeheszet.hu webüzletet a ShopManian

Maxapro

Maxapró-Ingyenes-apróhirdetés

Olcso
Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2023. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Blog
2019.11.24 18:35

Mentsük meg a magyar méhészeket

 

Tudni kell, hogy a méhpempőt nem csak Európából kaphatjuk meg, hanem sajnos a Kínai méhpempő is betört a Európába, veszélyeztetve ezzel az hazai termelőket, ami befolyásolja nem csak a magyarországi, hanem az egész európai piacot.

Az interneten böngészve találtam rá erre az igen érdekes és elszomorító cikkre, és nem hittem a szememnek miközben olvastam. Nem elég, hogy az Európai piacra már szinte minden téren betört a Kínai – sok esetben – hamisítvány, de már magát a méhészetet is veszélyezteti.

 

Mit jelent ez konkrétan?

A cikket olvasva egyértelművé vált számomra, hogy ha a mézet tudják hamisítani, akkor egyúttal a méhpempő termelést is veszélyezteti a kínai piac. Nem kell már sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a kínaiak már le mesterségesen is elő tudják állítani a méhpempőt – ez pedig azt jelentené, hogy nem csak a mézre, hanem egyéb más méhészeti termékekre is veszélyt jelenthet a kínai ipar. Ha ez bekövetkezne, az végzetes lenne a komplett magyar termelői közösségre nézve – minden kis-, közép-, és nagyvállalkozó méhész nyugodtan feladhatja a mesterségét, és nézhet más megélhetés után.

Sok embernek a méhészet nem csak az egyetlen megélhetési forrása,hanem az élete és a hobbija is. Ismerek olyan méhész kollégát, aki több mint fél évszázada ezt csinálja, egyedül ebben leli örömét, és már az édesapja is ezt csinálta, aki pedig szintén az édesapjától vette át a mesterséget.

Ez ellen csak a vásárlók, Önök tehetnek, kizárólag úgy, hogy ellenőrzött, magyar méhészettől vásárolnak minden méhészeti terméket, olyanoktól, akik esetlegesen hosszú évek óta űzik a mesterséget, és tudják bizonyítani, hogy méhészek.

Ez miért jó a vásárlónak?

  • Tudja, hogy mit vásárol.
  • Tudja, hogy magyar termelő termékét fogja fogyasztani.
  • Tudja, hogy nem hamisítványt fogyaszt.
  • Tudja, hogy egy magyar családon segít azzal, hogy tőlük vásárol.
  • Tudja, hogy a magyar érték milyen fontos a magyar közösségnek.
  • Tudja, hogy nem kínai, esetlegesen más ország, nemzet milliárdos cégét teszi még gazdagabbá.

Honnan tudjam, hogy ténylegesen, azt kapom amit vásárolok, és tényleg méhésztől vásárolom amit kinéztem az Önök weboldalán?

Nagyon egyszerű a válasz. Ajánlott vásárlás előtt érdeklődni az eladótól, és érdeklődni a méhészet egyéb szegmenseiről, amiről csak egy méhész fog tudni Önnek érdemben válaszolni.

Honnan tudjam, hogy mi a helyes válasz?

Manapság már szinte mindenkinek van Facebook fiókja, így a tulajdonosra rákeresve, kicsit böngészünk a képek között, és rájövünk, hogy tényleg méhész-e avagy sem. Ha van céges Facebook oldala az eladónak érdemes azt meglátogatni, és kicsit szétnézni a képek között. Garantáltan kerül fel olyan kép, ahol az eladót láthatjuk a méhei között. Ha nem találunk ilyet, akkor nem biztos, hogy megfelelő helyről vásároljuk a méhpempőt, vagy az egyéb méhészeti terméket, és nem tudjuk, hogy tényleg azt kapjuk-e amit vásárolunk.

 

Van még egy szinte tuti módszer arra, hogy garantáltan termelőtől vásároljuk a mézet, méhpempőt, egyéb méhészeti terméket: ismeretség, ajánlás, személyes tapasztalat. Biztos, hogy mindenkinek van a baráti körében, rokonai között olyan illető, aki ismer méhészt. Ha netán nála nem is találjuk meg azt, amit keresünk, biztos, hogy fog tudni ajánlani nekünk olyan termelőt, aki tud szolgálni olyan termékkel, amit mi keresünk.

 

100%-ban ellenörzött termékeket a Bodó Méhészet kínálatában is megtalálja, legyen az méhpempő, akácméz, virágméz, napraforgóméz, vegyes virágméz, ámorakácméz, virágpor, méhkenyér, és még sok más termék.

 Köszönjük szépen, hogy elolvasta cikkünket, és megtisztelt figyelmével. Vásároljon Ön is a Bodó Méhészet termékei közül!