A gyulladások réme - de a méhpempő elűzi ezt is!
Aki megcsodált már virágport gyűjtő méheket, látta kitartó, aprólékos munkájukat, amivel a mézet készítik, nem lepődik meg, hogy a mézen kívül még mennyi csodálatos dologgal gazdagítják az életünket. Ezek közül is kiemelkedik a méhpempő, ami sokoldalúan támogatja az emberek egészségét, vitalitását, harmóniáját.
Mi is a méhpempő?
A méhpempő egy olyan bioaktív anyag, amelyet a fiatal dolgozó méhek garatmirigye termel, melynek kinyerését pempőzésnek hívják. Aprólékos, szaktudást igénylő munka ez, speciális eszközöket és körülményeket igényel. Fénytől, hőtől, levegőtől védett steril környezet és csíramentes tárolás kell hozzá, mindössze 2 Celsius fokon. Megéri ez az aprólékos munka, mivel a méhpempő egyedülálló módon segíti a szervezetet a gyulladások elleni harcában és emellett szinte minden egyes sejtünkre, szervünkre jótékony hatást képes kifejteni.
Méhpempővel az erős immunrendszerért
A méhpempő 60-70%-a víz, a többi alkotórésze cukor, zsír, nyers fehérje és aminosavak, royalactin, ami semmi másban nem lelhető fel a természetben, rettentően sok ásványi anyag, nyomelem, köztük: arany és ezüst, B-komplex vitamin, C-vitamin, enzimek, természetes tartósítószer, valamint természetes antibiotikum. Felsorolni is hosszú, de ez is jelzi, hogy egy rendkívül hasznos bioaktív anyaggal állunk szemben, amelynek megfelelő alkalmazása, hasznosítása támogathatja az emberi organizmus bonyolult munkáját. Különösen akkor válik fontossá a segítség, amikor kórokozókkal harcol az immunrendszer, amikor fertőzést vagy gyulladást kell csillapítani. A leghasznosabb megelőzésképpen alkalmazni napi rendszerességgel, hogy elkerüljenek bennünket a vírusok, gombák és bacilusok.
Méhpempővel a gyulladások ellen
Persze nem lehetünk mindig csúcsformában és néha kikapcsolhat az immunrendszerünk, főleg, ha stresszen megyünk keresztül. Olyankor lecsaphat ránk egy eltévedt kórokozó és kész a baj, gyulladást okozhat. Ez a gyulladás többnyire magas lázzal járhat, de mindenképpen gyengeséggel, levertséggel az egyéb speciális tünetek mellett. Van azonban segítség, ha akad egy tégely a spájzban, benne méhpempővel. Az a 9-18 % nyersfehérje, amit a méhpempő tartalmaz, magában rejt egy nagyon fontos anyagot, amely természetes antibiotikumként funkcionál. A neve 10-HDA sav és a szteroidok csoportjába tartozik. Egyetlen más anyag sem található a természetben, amely tartalmazná ezt az alkotóelemet. Vírusölő, gombaölő és antibakteriális hatással rendelkezik, valamint elpusztítja a kórós elváltozásokat okozó szabad gyököket a szervezetben. Hurutos, megfázásos vagy fertőzéses eredetű betegségek esetén megelőzésre, a már kialakult betegségek idejének csökkentésére, és gyorsabb gyógyulásra képes ösztökélni a szervezetet.
Az univerzális gyulladásgátló
A gyulladások elleni harcban tehát a legfontosabb szereplő a méhpempőben lévő 10-HDA sav. A jó minőségű méhpempő legalább 2,2-2,5 % mennyiségben tartalmaz 10-HDA savat, legyünk erre figyelemmel méhpempő vásárlásakor. És ne feledjük, hogy a méhpempő egy unikális segítség az erős immunrendszerért, ne féljünk használni és a magunk javára fordítani. Ma már a méhpempők a legmodernebb technológiával készülnek és két évig megőrzik bioaktív tulajdonságaikat. Mindig legyen kéznél egy dobozzal!