A cukorbetegség kezelése méhpempővel
A cukorbetegség, vagyis a glükóz (szőlőcukor) feldolgozási zavara népbetegségnek számít. A probléma hátterében a csökkent inzulintermelés vagy éppen az inzulinrezisztencia áll, ami azt jelenti, hogy a sejtek sokkal nagyobb mennyiségű inzulin jelenlétében képesek felvenni a működésükhöz elengedhetetlen glükózt.
Ez fokozott terhelést ró az hasnyálmirigyben található, inzulintermelő Langerhans-szigetekre, amelynek következtében a vércukorszint megemelkedik.
Népszerű tévhit, hogy a cukorbetegek nem fogyaszthatnak méhpempőt, de valójában ennek az ellenkezője igaz: a méhpempő rendkívül jótékony hatású, és kifejezetten ajánlott cukorproblémák esetén.
Miért fogyaszthatnak a cukorbetegek méhpempőt?
A cukorbetegeknek valóban kerülniük kell a nagy mennyiségű gyümölcs- és szőlőcukrot tartalmazó mézek fogyasztását, de ez nem azt jelenti, hogy minden méhésztermék tiltólistás lenne számukra. A több száz egészséges összetevővel és gyógyhatással rendelkező méhpempő például kedvező hatással van a cukorbetegek egészségi állapotára.
Ennek oka, hogy a méhpempő összetétele lényegesen különbözik a mézétől, illetve nem tartalmaz olyan mennyiségű fruktózt és glükózt, ami napi adag fogyasztása mellett negatívan hatna a vércukorszintre.
A méhpempő kedvező hatásai a cukorbetegekre
A méhpempő legfontosabb tulajdonsága, hogy ott hat, ahol szükséges: helyreállítja a szervezet egyensúlyi állapotát, és összehangolja a testi folyamatokat. Hatékonyan gyógyítja a tápláléklebontás és az anyagcsere zavarait, illetve szabályozza a vércukorszintet. Kutatások igazolják, hogy a méhpempő csökkenti az inzulinrezisztenciát a szervezetben, így jelentős mértékben javítja a cukorbetegek állapotát és életkilátásait.
A méhpempőben található króm és kén hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az inzulin, így a fogyasztása felszabadítja a hasnyálmirigyet a fokozott hormontermelés kényszere alól. A pempőben szintén jelen levő két fontos aminosav, a glutaminsav és a glicin a vércukorszint normalizálásáért felelős.
Ezen felül – méhpempő szedésével – a cukorbetegség egyik legkellemetlenebb mellékhatása, az állandó fáradtság, szellemi és fizikai kimerültség is megelőzhető. Ez a csodatermék ugyanis a benne található megannyi vitamin, ásványi anyag, aminosav és nyomelem segítségével feltölti a szervezet energiatartalékait.
A cukorbetegek számára 1-2 hónapos kúrák tartása javasolt, naponta 1-3 grammnyi méhpempő adagolásával. A kezelés a vércukorszint jelentős csökkenéséhez vezet, amelynek hatása több héten keresztül megmaradhat.
A Bodó Méhészet kincsestárában tiszta állapotú, 100%-osan megbízható méhpempőt találsz. Ha rendelésed előtt körülnéznél, látogasd meg méhpempő webshopunkat, és tájékozódj méhpempő árainkkal kapcsolatban előzetesen a weboldalunkról!