Termékajánló
Hírek
2019.11.19 16:15
2019.04.03 9:38
2019.04.02 9:56
2019.03.29 8:02
2019.03.21 19:07
2019.03.21 19:05
2019.03.11 20:41
2019.03.08 9:30
2019.03.08 9:21
2019.03.08 9:20
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
1
3
8
9
3
6
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

Olcsó.hu
olcso.hu
Az olcso.hu partnere a(z) bodomeheszet.hu
Jooble

jooble

Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2020. November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Blog
2020.10.28 12:40

A cukorbetegség kezelése méhpempővel

Cukorbetegségre méhpempő

A cukorbetegség, vagyis a glükóz (szőlőcukor) feldolgozási zavara népbetegségnek számít. A probléma hátterében a csökkent inzulintermelés vagy éppen az inzulinrezisztencia áll, ami azt jelenti, hogy a sejtek sokkal nagyobb mennyiségű inzulin jelenlétében képesek felvenni a működésükhöz elengedhetetlen glükózt.

Ez fokozott terhelést ró az hasnyálmirigyben található, inzulintermelő Langerhans-szigetekre, amelynek következtében a vércukorszint megemelkedik.

Népszerű tévhit, hogy a cukorbetegek nem fogyaszthatnak méhpempőt, de valójában ennek az ellenkezője igaz: a méhpempő rendkívül jótékony hatású, és kifejezetten ajánlott cukorproblémák esetén.

 

Miért fogyaszthatnak a cukorbetegek méhpempőt?

A cukorbetegeknek valóban kerülniük kell a nagy mennyiségű gyümölcs- és szőlőcukrot tartalmazó mézek fogyasztását, de ez nem azt jelenti, hogy minden méhésztermék tiltólistás lenne számukra. A több száz egészséges összetevővel és gyógyhatással rendelkező méhpempő például kedvező hatással van a cukorbetegek egészségi állapotára.

Ennek oka, hogy a méhpempő összetétele lényegesen különbözik a mézétől, illetve nem tartalmaz olyan mennyiségű fruktózt és glükózt, ami napi adag fogyasztása mellett negatívan hatna a vércukorszintre.

 

A méhpempő kedvező hatásai a cukorbetegekre

A méhpempő legfontosabb tulajdonsága, hogy ott hat, ahol szükséges: helyreállítja a szervezet egyensúlyi állapotát, és összehangolja a testi folyamatokat. Hatékonyan gyógyítja a tápláléklebontás és az anyagcsere zavarait, illetve szabályozza a vércukorszintet. Kutatások igazolják, hogy a méhpempő csökkenti az inzulinrezisztenciát a szervezetben, így jelentős mértékben javítja a cukorbetegek állapotát és életkilátásait.

A méhpempőben található króm és kén hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az inzulin, így a fogyasztása felszabadítja a hasnyálmirigyet a fokozott hormontermelés kényszere alól. A pempőben szintén jelen levő két fontos aminosav, a glutaminsav és a glicin a vércukorszint normalizálásáért felelős.

Ezen felül – méhpempő szedésével – a cukorbetegség egyik legkellemetlenebb mellékhatása, az állandó fáradtság, szellemi és fizikai kimerültség is megelőzhető. Ez a csodatermék ugyanis a benne található megannyi vitamin, ásványi anyag, aminosav és nyomelem segítségével feltölti a szervezet energiatartalékait.

A cukorbetegek számára 1-2 hónapos kúrák tartása javasolt, naponta 1-3 grammnyi méhpempő adagolásával. A kezelés a vércukorszint jelentős csökkenéséhez vezet, amelynek hatása több héten keresztül megmaradhat.

 

A Bodó Méhészet kincsestárában tiszta állapotú, 100%-osan megbízható méhpempőt találsz. Ha rendelésed előtt körülnéznél, látogasd meg méhpempő webshopunkat, és tájékozódj méhpempő árainkkal kapcsolatban előzetesen a weboldalunkról!

Webáruház készítés