Termékajánló
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
3
3
2
8
3
0
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

RSS VALID

[Valid RSS]

Shopmania

Látogassa meg a Bodomeheszet.hu webüzletet a ShopManian

Maxapro

Maxapró-Ingyenes-apróhirdetés

LEGO® webshop

LEGO® termékek széles választéka, új webshopunkban. Ne habozz nézz be hozzánk még ma. www.pluss-webshop.hu

Lego-webshop

Olcso
Ország Boltja szavazás
Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2023. Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Blog
2020.10.09 15:49

3 ritka szakma, amely nélkül más lenne a világ

3 ritka szakma, amely nélkül más lenne a világ

 

Vannak olyan szakmák, amelyek már teljesen átlagossá váltak a társadalomban, ilyen a bankár, a tanár vagy a buszvezető, viszont léteznek olyanok is, amelyekről nagyon ritkán esik szó, pedig e kulcsfontosságú szakmák eltűnésével drasztikusan megváltozhat a minket körülvevő világ.

 

A Bodó Méhészet segített felkutatni ezeket a szakmákat, amelyek listáját egy hozzájuk köthető hivatással kezdjük.

 

Méhész

 

Az még a legtöbb embernek megvan, hogy a méhek csinálják a mézet, de hogy a méhek mézgazdálkodásának fenntartását, a méz begyűjtését, az esetleges betegségek kiszűrését, a populáció monitorozását, a megfelelő hely kiválasztását és végtermék minőségellenőrzését ki végzi a, azt kevesen kapizsgálják.

 

A méhészet olyan hivatás, amihez nem elég az érdeklődés és a megfelelő eszközök, inkább életmódnak mondanánk, hiszen egyfajta szimbiotikus együttélést kell kialakítania az embernek a gondjaira bízott kolóniákkal.

 

Csodálatos, de kicsit sem könnyű szakma ez, hiszen az újra és újra felszínre kerülő méhbetegségek és a világméretű méhpusztulás nagyban meghatározza a méhész hétköznapjait. Ám manapság egyre több méhész és kutató fog össze a pozitív jövő érdekében, hogy még nagyon sokáig élvezhessük a folyékony arany pozitív hatásait, az apiterápia gyógyító erejét és a méhek szorgos munkájának többi gyümölcsét.

 

Etikus hacker

Etikus hacker

 

A hacker szó hallatán a legtöbbeknek az a személy jut eszébe, aki a sötét hálószóbában, pizzásdobozok és üdítősüvegek közt ülve tör be számítógépével közigazgatási és banki rendszerekbe, tölt le nemzetbiztonsági adatokat, térít el robotrepülőgépeket és kapcsol le létfontosságú létesítményeket. Ennek persze van valóság alapja, ám a valóságban a legképzettebb hackerek legtöbbször pont országok kormányainak, bankoknak és más cégóriásoknak dolgoznak.

 

Az ő feladatuk pontosan az, hogy felkutassák és átverjék a rendszerek gyenge pontjait, hiszen így képesek javaslatokat tenni arra, hogyan erősítsék meg a védelmet egy esetleges támadás ellen.

 

Az etikus hackerek közül sokan nem voltak mindig jó fiúk, többen is úgy kerültek legális munkakörbe, hogy támadó hackerként próbáltak adatot lopni az előbb említett cégektől/országoktól és vádalku során kötelezték őket arra, hogy segítsenek elhárítani a hasonló támadásokat.

 

E számítógépes szakemberek nélkül elképzelhetetlen lenne az online terek biztonsága, ezért reméljük megítélésük az idő múlásával pozitív irányba mozdul.

 

Mélytengeri hegesztő, ipari búvár

Mélytengeri hegesztő, ipari búvár

 

Elsőre úgy hangzik, mintha egy fantasztikus film egyik jelenetének szereplőjéről lenne szó, ám a valóság ennél sokkal földhözragadtabb. Az ipari búvárok és mélytengeri hegesztők legtöbbször nagy energiacégek alkalmazásában állnak. Munkájuk főként ipari elemek lehelyezéséből, hibajavításból, hálózatépítésből és elem hegesztésből áll, annyi csavarral, hogy mindezt akár 50 – 60 méteres mélységben kell elvégezniük az óceánok és tengerek vizében.

 

Nyilván a szakma nagyon jövedelmező, a különféle veszélyességi pótlékoknak és komplexitásnak köszönhetően, ám ez esetben is két oldala van az érmének, hiszen e szakemberek rendszeres orvosi és pszichológiai megfigyelés alatt állnak, hiszen a munka olyan monoton, magányos és veszélyes, hogy szükségessé válik a folyamatos monitorozás.

 

Mindent összevetve az ipari búvár és mélytengeri hegesztő szakma veszélyekkel teli mivolta miatt is nagyon elismert szakma, amely nélkül komoly problémák lennének az benzinellátás és a közüzemi szolgáltatások zökkenőmentes működése során.

 

Ha tetszett a cikk, kattints az IDE és olvass hasonlóan érdekes írásokat nap mint nap!