Termékajánló
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
1
1
8
9
0
7
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

Olcsó.hu
olcso.hu
Az olcso.hu partnere a(z) bodomeheszet.hu
Jooble

jooble

Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2020. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Blog
2019.10.11 09:13

Mi az a méhkenéyr?

Méhkenyér nagy választékban

A méh nyálának, a növényi pollennek és a nektárnak erjesztett keveréke, amelyet táplálékként használnak a lárvák és a fiatal méhek számára. A méhkenyér (más néven perga) tápértékét növeli a dolgozó méhek által végzett erjesztési folyamat. Az erjesztési folyamatnak két fontos hatása van: egyrészt stabillá teszi a pollent, másrészt pedig a pollen tápanyagait biológiailag jobban hozzáférhetővé alakítja. A pollenben levő fehérjék és szénhidrátok aminosavakra és egyszerű cukrokra bonthatóak, amelyeket a test könnyebben felhasználhat, a pollenben található vitaminok így jobban „feldolgozhatóak”.

A méhkenyér körülbelül 20% fehérjét, 24-34% szénhidrátot és 1,5% lipidet tartalmaz. Gazdag ásványi anyagokban, de nagy mennyiségben tartalmaz vasat, kobaltot, foszfort, szelént, cinket, magnéziumot és kalciumot is.

A méhkenyér kiváló kálium és B-vitamin forrás. Az aminosavak – amelyek az emberi test számára szükséges arányban előkészítik a könnyű asszimilációt – a gyöngyszálban lévő szárazanyag kb. 15% -át teszik ki. Ez egy fitohormonokban, flavonoidokban, aminosavakban, ásványi anyagokban és más aktív biológiai vegyületekben gazdag természetes táplálékkiegészítő, aminek biológiai hasznosíthatósága legalább háromszor nagyobb, mint a szokásos pollené. Remek immunerősítő.

Vitamindús, tápláló eledel méhnek és embernek


A méhek pollenje rendkívül tápláló és szinte az összes aminosavat, vitamint és nyomelemet tartalmazza, melyekre a méheknek és az embereknek is szükségük van. A méhek azonban azzal, hogy frissen fogyasztják, még több előnyét élvezik.
A friss pollen magas nedvesség- és fehérjetartalmú, különösen akkor, ha bekerül a kaptárba, amely 36 °C belső hőmérsékletű. Ez ideális környezet a nemespenész növekedéséhez.
A méhek emésztési folyadéka gazdag tejsavbaktériumokban (LAB), amelyek a pollen-szubsztrát dominálására szolgálnak. A baktériumok metabolizálják a cukrokat a pollenben tejsavat termelve, és a pH-t 4,8-ról 4,1-re csökkentve.
Ezeket az enzimeket túlnyomórészt maguk a méhek termelik, nem pedig azokból a növényekből valóak, melyekből a pollent, nektárt gyűjtik.
Az emberek által készített erjesztett élelmiszertermékekben a leggyakoribbak: oenococcus, paralactobacillus, bifidobacterium, utóbbi egy ismert probiotikus anyag, amely a méhcsaládok aktivitásával is összefüggésben van. A jótékony élesztőket és gombákat a méhkenyérben is megtalálhatjuk.

A méhkenyér egészségesebb és jobb hatással van a szervezetre, mint a friss virágpor. Természetesen a virágpor is tökéletes választás, amennyiben valaki vitaminkúraként szeretné alkalmazni.

Webáruház készítés