Termékajánló
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
3
5
1
7
0
1
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

RSS VALID

[Valid RSS]

Shopmania

Látogassa meg a Bodomeheszet.hu webüzletet a ShopManian

Maxapro

Maxapró-Ingyenes-apróhirdetés

Olcso
Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2023. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Blog
2020.05.04 09:16

Elindult a 2020-as méhészeti idény!

Elindult a 2020-as méhészeti idény

A méhészkedésben az a szép, hogy a kötöttségek mellett szabadságérzettel tölt el, a természet közelében tart, és a téli pihenő után a méhész is alig várja, hogy megkezdődjön a munkás időszak. A vérbeli méhész együtt lélegzik a méheivel, és az életritmusa is az évek során a rovarokéhoz idomul: a gyűjtési vagy hordási időszak kezdetén lendül igazán formába, ahogy a méhei is.

Mezőgazdasági vállalkozóként mindig kiszolgáltatott az időjárási viszonyoknak és a környezeti tényezőknek, de ettől kalandos és adrenalindús a méhészélet. Ebből a szempontból minden év egy kicsit más: néha a repce-, máskor az akác- vagy éppen a vegyes virágméztermés lesz kedvezőbb.

 

Milyen lesz az idei év méhészperspektívából?

A méhész azért él-hal, hogy finom és értékes termelői mézet hozzon létre. Ezért már a szezon kezdetekor izgatottan várja, hogy mit hoz az idei év, és bízik a gazdag méztermés begyűjtésében.

Míg más a csillagok állásából próbálja kihámozni az évre vonatkozó jóslatokat, a méhész az előrejelzéseket bújja. A 2020-as év minden szempontból rendhagyó, hiszen a koronavírus-járvány különleges állapotot idézett elő, ami sokak számára váratlan kihívásokat, másoknak új lehetőségeket rejteget.

A méhészet iparági szempontból egyáltalán nincs rossz helyzetben, sőt, a külpiacon a magyar méz iránti élénk érdeklődés tapasztalható. Az MTI szezon eleji jelentéséből az is kiderül, hogy ezzel párhuzamosan csökkent a kínai mézimport (hamis mézek forgalmazása) az európai piacra, és talán a nagykereskedők is átgondolják, hogy ezután milyen minőségű mézet árusítanak.

Remélhetőleg a termelői méz végre Európa- és világszinten is visszakerül a megérdemelt és megbecsült helyére az egészséges kézműves termékek piacán.

 

Szezonkezdés a Bodó Méhészetnél

A méhészeti szezon áprilisban, a repce virágzásával kezdődik. Bár idén a repce megsínylette a március végi, április eleji lehűlést, a Bodó Méhészetnél már sikeresen túl vagyunk az első mézpörgetésen.

Néhány videóval is kedveskedünk nektek, hogy közelebb hozzuk hozzátok a méhészek világát, és egészen közelről ismerhessétek meg a mézkészítés néhány folyamatát. Persze minden a méhek szorgos munkájánál és a szezonra való alapos felkészülésnél kezdődik, amit sosem mulasztunk el.

 

Itt láthatjátok a fedelezést. A méhek a megtelt, érett mézet tartalmazó lépsejteket lefedik viasszal. Ahhoz, hogy a pörgetőben kicsapódhasson a méz a keretből, a viaszfedést először el kell távolítanunk.

Méz fedelezése - Bodó Méhészet

 

A következő videóban azt láthatjátok, hogyan kerül kipörgetésre a méz a keretekből.

Méz pörgetése - www.bodomeheszet.hu

 

Ha meghoztuk az étvágyatokat, és szívesen majszolnátok egy kis mézet, csekkoljátok kedvező repceméz árainkat, és rendeljetek a friss, idei méztermésből!