Termékajánló
Hírek
2019.04.03 9:38
2019.04.02 9:56
2019.03.29 8:02
2019.03.21 19:07
2019.03.21 19:05
2019.03.11 20:41
2019.03.08 9:30
2019.03.08 9:21
2019.03.08 9:20
2019.03.08 9:17
2018.10.29 16:15
2018.10.24 16:11
2018.10.24 16:10
2018.10.22 13:05
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
0
2
2
0
7
8
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

Olcsó.hu

Az olcso.hu partnere a(z) bodomeheszet.hu
Jooble

jooble

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek


Méhpempő - Bodó Méhészet Méhpempő - 100gramm

méhpempő 100 gramm
10 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 110 Ft

 • Tisztelt Ügyfelünk!  Ezen termék / méhpempő /rendelésekor mindenképpen tartsa szem előtt, azt, hogy a rendelése a kiszállítást követően NEM LEMONDHATÓ, ugyanis egy gyorsan romlandó termékről van szó, és amennyiben Ön ezt nem veszi át, a visszajutás ideje alatt – még visszakerül a feladóhoz – a termék megromlik, és Ön ezáltal szándékos kárt okoz méhészetünknek.

  Amennyiben mégis megrendeli ezen terméket, mi elektronikusan, és telefonon is tájékoztatni fogjuk Önt a szállítás várható időpontjáról. Ez lehet, email, telefonhívás, és SMS is.

  Ennek ellenére, amennyiben Ön mégis úgy dönt, hogy a megrendelt terméket nem veszi át a futártól, a Méhészetünket ért kárt, Öntől jogi úton fogjuk visszaperelni!

  Ezen intézkedést sajnos olyan vásárlók miatt kellett bevezetni, akik sajnos képtelenek voltak elolvasni a rájuk vonatkozó ÁSZF ezen részét.

  Ajánlott a hűtős szállítás, ugyanis a termék SEEMMIFÉLE tartósítószert nem tartalmaz a méhpempő, így amennyiben tartósan / 10-15 óra/ hűtő nélkül van tárolva a mépempő erjedésnek indul, és megromlik.
  A termék 100gramm-os kiszerelésű!
  Termék ismertető


  A méhészek figyelmét munkájuk során nem ke­rülhette el az a különbség, amely az anya és a mun­kásméh között észlelhető. A munkásméh rövid életű, nyáron kb. 4-6 hét, ezzel szemben az anya 5-7 évet is elél. A munkásméh szembetűnően kisebb az anyánál. Külseje lényegesen egyszerűbb. Az anya nagyobb, fő­leg potroha fejlettebb, hosszabb, színezete is szembe­tűnőbb. A leglényegesebb különbség mégis az, hogy egyedül csak az anya képes meg­termékenyített petéket lerakni, s így a fajfenntartás­ról gondoskodni.

  Méhészek, kutatók hosszú nemzedéke kutatta az anya és munkásméh közötti különbségek okait. Napjainkban, már bizonyított tény, hogy táplálékuk kü­lönbségében rejlik ennek okozója. E különös és nagy értékű táplálék pedig nem más, mint az anyapempő, vagyis méhpempő. Teljes joggal hívják ezt a csodálatos táplálék-kiegészitőt a hosszú élet és termékenység elixírjének.

  A tapasztalatok is azt bizonyítják, hogy a méhpempő kedvező tulajdonságai az emberi szervezetet is kedvezően befolyásolják. A méhpempő valósággal újjáépíti a szervezetünket, a sejtjeink helyreállításával. Van egy igen egyedi tulajdonsága, mely által ott kezdi a gyógyítást, ahol legnagyobb szükség van rá.

  A méhpempő általános erősítő, roboráló hatású táplálék-kiegészítő.
  Segíti a szervezet megfelelő működését, sejtjeit megújítja, ezáltal lassítja az öregedés folyamatait.
  Kiváló serkentő és frissítő szer, fogyasztásával növelhetjük a munkateljesítményünket.
  Fokozza a figyelem és koncentrációs képességeinket.
  Ösztönzőleg hat szervezetünk védekező rendszerére, ezáltal növeli a szellemi és fizikai állóképességet.
  A méhpempő kiválóan hat a légutakra, a nyálkahártyára.
  Segít a táplálék megfelelő lebontásában, javítja az anyagcsere folyamatokat.
  Hatékony memóriajavító szer, erősíti az emlékezőképességet.
  Kiváló nyugtatószere testnek, léleknek a napi stressz hatások után.
  Rossz étvágyú gyerekeknek étvágyfokozó hatású.
  Kitűnő segítség a vérképzésben.
  Normalizálja a menstruációt, elősegíti a teherbeesést.
  Jó hatással van a változó korú nők szervezetére.
  Ízületi fájdalmak enyhítésére.
  Visszaadja bőre rugalmasságát, a vérkeringés fokozásával.
  Segít szemölcs kezelésében, az immunrendszer erősítésével.

  Legfontosabb összetevői

  A méhpempőben megtalálható számos olyan alkotóelem, amely az ember táplálkozásában létfontosságú. A méhpempő összetétele nagyon gazdag, ezek együttes előfordulása végett tud olyan sok pozitív hatást gyakorolni az emberi szervezet számára. A méhpempő kb. 66% vizet tartalmaz. Meghatározó összetevője a teljes értékű fehérjetartalma, ami nagyon magas: 18-25 %.

  A méhpempőben eddig 25 aminosavat állapítottak meg. Fontos zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Ugyanazok a cukrok találhatóak meg benne, melyek a mézben is. Magas arányban tartalmaz gamma-globulint, mely serkenti az immunrendszert, így a szervezet hatékonyabban veszi fel a harcot a fertőzésekkel szemben. Tartalmaz még olyan összetevőket, amely csak egészen kis mennyiségben található meg benne, de így is rendkívül fontosak, így antibakteriális és antibiotikus összetevők, gombaölő anyagok, pro-hormonok.

  Melyek közül az egyik legjelentősebb az acetilkolin tartalma, mely a központi idegrendszerben, ingerületátvivő anyagként működik, a hippokampusz (előagy) új emléknyomok képződéséért felelős területén. A méhpempő fontos természeti forrása a 10-Hydroxy-2-Decenoic Acid (10-HDA) nevű anyagnak (antibakteriális, gomba és vírusölő hatóanyag) erősíti a szervezet védekező képességét a betegségek ellen és segíti a szabad gyökök eltávolítását. A méhpempő biokémiai szempontból, nagyon összetett természetes anyag. Sokan elemezték már, de néhány százalékos összetevője még ma is ismeretlen. A méhpempő összetétele és szerkezete olyan egyedi és különleges, hogy szintetikusan eddig még nem sikerült előállítani. Ez is azt bizonyítja, hogy a méhpempő egy páratlan tápanyag.

  A méhpempő adagolása

  Napi: 2×1 gramm testsúlytól függően. A tünetek megjelenésének első napjaiban többszörös mennyiséget is alkalmazhatunk.
  Reggel étkezés előtt fél órával, illetve este vacsora után egy órával a nyelv alá helyezve, hagyni felszívódni. 2-3 hónapos kúrákban alkalmazzuk, melyek között 30 napos szünetet javasolunk. Részletes információ az enciklopédiában.


  Tárolás

  A méhpempőt hűtőszekrényben 5°C alatti hőmérsékleten, hosszabb ideig akár, fagyasztott állapotban is tárolhatjuk. Mézzel keverve, javasolt arány kb. 2%, azaz 10g méhpempőt keverjünk 500g mézhez, így akár hűtés nélkül is tárolható.
  Lehetőleg száraz helyen tartsuk, fénytől, levegőtől óvjuk, fémmel ne érintkezzen!
  A termék fém tetővel zárt üvegben kerül forgalomba, a tető belseje védőréteggel van ellátva, így fémmel nem érintkezik, nem oxidálódik!

  Figyelmeztetések

  Gyermekek elől elzárva tartandó!
  Az ajánlott napi adagot ne lépje túl, de nem probléma ha mondjuk a havi méhpempő adag esetleg fél hónap alatt fogyna el!
  Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  Szavatosság
  A friss méhpempő, normál tárolási (0-5°C közötti hőmérsékleten) körülmények között, a gyártástól számított 12 hónapig őrzi meg jótékony hatásait, tekintettel arra, hogy semmilyen adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaz. 
  Teherbeesés méhpempővel


  A magyar nyelv a teher szóval határozza meg a gyermekáldást, sajnos erre a "teherre” nagyon sokan hiába vágynak. Mennyivel kifejezőbb az „áldott állapot” kifejezés, hiszen a leendő szülők áldásként tekintenek a pici megszületésére.

  A fejlett országokban és hazánkban is a házaspárok mintegy 15 %-a meddőségben szenved, minek előfordulása arányosan nő az életkorral. Egy gyermekre vágyó párt, a meddőség az egyik legszomorúbb dolog, ami sújthatja. A várva várt teherbeesés hatalmas öröm lesz, melyet a méhpempő nagy valószínűséggel segíthet elő.

  Akkor beszélhetünk meddőségről, ha egy pár legalább egy évi védekezés nélküli nemi élet után sem következik be a fogamzás. Mindig a pár a meddő és soha nem a nő vagy a férfi.

  Meddőség esetén 50%-ban a nőnél találjuk a bajt, 35%-ban a férfinál, 10%-ban
  mindkettőjüknél, 5%-ban pedig teljesen ismeretlen a teherbe nem esés oka.
  Sajnos a férfiak nemzőképessége folyamatosan csökken és jó hír, hogy a médiában is sokszor foglakoznak vele.

  Tulajdonképpen teljesen felesleges egymást hibáztatni, mert az csak a kapcsolat lerövidítéséhez vezethet.

  Mi a méhpempő és hogyan segít a teherbeesésen?
  A méhpempő a munkásméhek garatmirígy-váladéka, a méhek "teje". Ezzel a csodálatos anyaggal etetik a fiatal munkásméhek (dajkaméhek) a fiasítást akkor, amikor méhanyát akarnak nevelni belőlük. Méhpempőt kap enni a petéző anyaméh is ezért képes lerakni naponta 1000-1500 petét is.

  A terhesség létrejöttéhez egy nagyon fontos dolog szükséges, mégpedig az, hogy a hormonok szabályosan, jól működjenek.
  A hormonokat természetes úton a méhpempő szedésével befolyásolhatjuk.

  Meglepő eredményeket értek el klinikai kísérletek során, a meddőség terén méhpempő alkalmazásával.

  A méhpempő használata növeli a tesztoszteronszintet a vérben, amelynek fontos terapeutikus hatása van az endokrin alapon meddőség vagy impotenciával
  szenvedő férfiaknál.
  Kilikai kísérletek során azt is bebizonyították, hogy a Méhpempő jó hatással van a női meddőség kezelésében, növeli a lutenizálo hormonok szintjét a vérben, ez a hormon elősegíti az ovulációt.

  Ajánlott a fogyasztása azoknak a nőknek is akiknek rendszertelen a menstruációs ciklusuk, vagy gyengén működik a petefészkük, mert valószínűsíthető, hogy emiatt a teherbeesés majd nehezen fog menni.

  Női meddőség kezelésére 28 napos kúrát tartsunk, 1-2 gramm méhpempőt fogyasszunk reggelente, éhgyomorra, 30 perccel étkezés előtt. A következő 28 nap tartsunk szünetet, majd ismételjük meg.

  Fériak pedig, 60-90 napos kúrát tartsanak, napi 1-2 grammos adaggal testsúlytól függően.

  Kétségtelen, hogy a méhpempő a női és a férfi meddőség kezelésében az egyik leghatásosabb szer.

  A méhpempő nem tartalmaz mesterséges hormont, tehát nem kell attól tartani, hogy hosszabb ideig fogyasztva káros mellékhatása lenne.


  Miért ajánlott fogyasztani a méhpempő?
  A méhpempő egy termékenységet növelő szer, ami ajánlott fogyasztani mert:

  Bioaktív hatása fokozza a termékenységet.
  A fogantatás természetes táplálója.
  Beállítja a peteérést, segíti az ovulációt, végső soron maximalizálja a teherbeesés valószínűségét.
  Családtervezés előtt, mind a nőnek mind pedig a férfinak ajánlott 30 napos kúrát tartani, hiszen a méhpempő az egyik legtáplálóbb természetes anyag.
  Pozitív hatással van a férfiak és nők szexuális teljesítményére növeli a potenciát, ezzel a méhpempő segíti a kiegyensúlyozott párkapcsolatot.
  Terhesség alatt is ajánlott a szedése, mert szabályozza méhösszehúzódást és jó közérzetet biztosít a leendő anyukának.
  Növeli a stresszel szembeni ellenállóképességet, így a stressz felszámolásán keresztül, rengeteg más betegség megelőzésében segít.
  Normalizálja az adrenalin kiválasztást.
  Azoknál a kismamáknál, akiknek nincs elegendõ tejük, fokozza a tejképződést.
  Segít helyreállítani a hormonális egyensúlyt a szülést követően.
  Méregtelenítéskor 40%-kal gyorsítja a káros anyagok kiürülését
  Teherbeesés: Kizárólag Tiszta méhpempővel
  Rengeteg féle méhpempő van forgalomban, kapszulákban, szárítva alkohollal keverve és még ki tudja milyen formában. Ezek közzül egyik sem közelíti meg a Tiszta Méhpempő hatékonyságát, sőt van hogy pont a lényeg veszik ki belőlük.

  A legjobb hasonlat a feldolgozott és a Tiszta méhpempő viszonyára, a friss alma és a szárrított, aszalt alma viszonya. A friss almában benne van a természet veleje, energiája, a szárrított vagy például lekvárként télire eltett termék, már közel sem hordoz annyi vitamint és tápanyagot magában, mint a frissen szedett.

  Ez a helyzet a méhpempővel is. Ennek okán azonban, a friss Tiszta méhpempő drágább, mint a tartósított eljárással átdolgozott termék. A kapszulában különböző tartósító eljárásokkal helyezik el a méhpempőt, vagy például szárrított formában. Az alkohollal feldúsított méhpempő - amit leginkább a piacokon lehet kapni - ugyancsak, hosszabb tárolási okok nyomán kerül vegyítésre, ezzel veszítve el rengeteget hatékonyságából.

  Az általunk forgalmazott Tiszta méhpempő hűtőben, hűvös hideg helyen tartandó, biztonsági okokból, maximum 72 óráig lehet hűtőn kívül. Teljesen tiszta, eredeti, semmivel sem összekevert méhpempő, közvetlenül a kaptárból kiemelve. A kaptárból kiszedett méhpempőt, egyenesen az üvegcsébe helyezzük el.

   

  Méhpempő

  Méhpempőben úszó anyalárvák

  A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás, szúrós illatú anyag, mely megfelelő tárolási körülmények nélkül megbarnul, és hamar elveszíti bioaktív hatását. A méhpempő elsősorban a méhanya tápláléka,[1] de élete első három napján minden méhlárva ezt a táplálékot kapja.[2] A méhanya ugyanolyan petéből lesz, mint a dolgozó, csak a dolgozóálca az első három nap után mézet és virágport kap; a hereálcákat is így táplálják. Az anya kifejlett korában is főként méhpempőn él; ez biztosítja a fehérjét, ami szikanyagként a petékbe kerül. Csak télen vagy rajzás közeli állapotban hagy fel a méhpempő fogyasztásával. Ha van fiatal fiasítás, és a dolgozók anyát akarnak váltani, akkor egy dolgozósejtre anyabölcsőt húznak, és a benne levő álcából anyát nevelnek.[3] Sokáig a különböző tartósító eljárások sem tudták megőrizni a méhpempő biológiai aktivitását. A legmodernebb technikával (liofilezéssel) tartósított méhpempő akár két évig is megőrzi bioaktív tulajdonságát.

  A méhpempő több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. Összetétele: víz 70%, protid15%, glucid 12%, lipid 3%.

  A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, mely a fiasítást és az anya táplálását szolgálja. Begyűjtéséhez steril körülményekre van szükség; csíramentes környezetben, steril üvegedényben kell tárolni, fénytől, hőtől és levegőtől védett helyen, 2 °C hőmérsékleten.

  Összetétele

  A méhpempő többek között tartalmaz fehérjéket, szénhidrátokat, B5 és B6-vitamint, nyomokban C-vitamint és nyomelemeket. A legfontosabb összetevők:

  Nem tartalmaz A-, D-, E- vagy K-vitamint.[4]

  Az anyává fejlődést egyetlen fehérje, a royalactin váltja ki.[5]

  Kinyerése

  A méhpempőt a fiatal dolgozók garatmirigye termeli. A méhpempő kinyerését pempőzésnek nevezik. A legtöbb méhészet hobbiméhészet, és nem foglalkozik ezzel a pepecselős munkával. A pempőzéshez különféle speciális eszközök is kellenek.

  A pempőzéshez eltávolítják a családból az anyát, és anyabölcső-kezdeményeket adnak, benne anyaálcákkal. A pempő kinyeréséhez az álcákat három nap után el kell távolítani. Egy család egy szezon alatt körülbelül 500 g méhpempő termelésére képes. A pempőt azért az anyabölcsőkből nyerik, mivel ezekben található belőle a legtöbb, és a dolgozólárvák azonnal el is fogyasztják a méhpempőt, amit kapnak. A méhész a méhpempőt hűtve tárolja, vagy mézzel és viasszal tartósítja.

  Az anya eltávolítása extrém stresszhelyzetet okoz a családnak, és masszív beavatkozás a család életébe, így a természetközeli méhészkedésbe nem fér bele.

  Élettani hatásai

  Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy a méhpempő egészséges az emberek számára.[6] Az Amerikai Egyesült Államokban több szövetségi szerv is fellépett azokkal szemben, akik a méhpempőt annak pozitív egészségügyi hatásaival reklámozták.[7][8][9][10]

  Fogyasztása

  A propoliszhoz hasonlóan a méhpempőt is hasznosítják táplálékkiegészítőként és kozmetikai készítményekhez.

  Frissen, szárítva, vagy mézhez keverve fogyasztják. Ajánlott minimális adagja 100 mg, ajánlott mennyisége napi 500 mg. Ajánlott reggel, éhgyomorra fogyasztani.

  A méhpempő-kúra általában hat hétig tart és évente 2-3 alkalommal alkalmazzák.

  A tisztított és szárított méhpempő injekcióként is beadható.

  Magas fehérje- és aminosav tartalma miatt allergiás tüneteket okozhat, például bőrkiütéseket, az arc duzzadását, a vérnyomás leesését, asztmás rohamot, hányást, hasmenést, néha anafilaxiás sokkot is.[11][12][13][14][15][16][17][18] A méhpempőre allergiások aránya a népességben nem ismert, de nagyobb eséllyel allergiások azok, akiknek más allergiájuk van.[13]

  Szerepe az egyedfejlődésben

  Már régóta feltételezik, hogy a méhpempős táplálás miatt lesz anya abból a petéből, amiből dolgozó is lehetne. EZ a különbség hozzájárul a méhpempő népszerűségéhez, és csodaszerként való reklámozásához.

  Ezt bizonyítja egy 2011-es japán tanulmány. A kutatók izoláltak egy fehérjét, a royalactint a méhpempőből, és ezzel a Drosophila melanogaster gyümölcsmuslica anyaszerű példányait sikerült felnevelniük. Ezeknek mind méretük, mind termékenységük megnőtt.[19]

  2008-ban ausztrál kutatók változásokat észleltek a DNS metilezésében a méhpempőről a virágporos-mézes táplálásra való áttéréskor. Ez kikapcsolta egyes gének átírását.[20] Ha megakadályozták a metileződést, akkor anyák fejlődtek, működőképes petefészekkel.[21]Az anya és a dolgozó a környezetileg szabályozott filogenetikai polimorfia legismertebb példája, ami nagyon sok tulajdonságot szabályoz, mint az élettartamot és a termékenységet.[22] Az anyának kiválasztott lárvát bőségesen ellátják méhpempővel, ezzel molekuláris események sorozatát indítják el, aminek eredményeként anya fejlődik.[3]

  Jegyzetek

  1.  Jung-Hoffmann L: Die Determination von Königin und Arbeiterin der Honigbiene. Z Bienenforsch 1966, 8:296-322.
  2.  Graham, J. (ed.) (1992) The Hive and the Honey Bee (Revised Edition). Dadant & Sons.
  3.  Ugrás ehhez:a b Maleszka, R, Epigenetic integration of environmental and genomic signals in honey bees: the critical interplay of nutritional, brain and reproductive networks. Epigenetics. 2008, 3, 188-192.
  4.  Value-added products from beekeeping. Chapter 6.
  5.  doi:10.1038/nature10093
  6.  (2011. április 5.) „Scientific Opinion”. EFSA Journal 9 (4), 2083. o.
  7.  QVC to Pay $7.5 Million to Settle Charges that It Aired Deceptive Claims. Federal Trade Commission, 2009. március 19.
  8.  Complaint in the Matter of CC Pollen Company et al.. Federal Trade Commission, 1993. március 16.
  9.  Federal Government Seizes Dozens of Misbranded Drug Products: FDA warned company about making medical claims for bee-derived products. Food and Drug Administration, 2010. április 5.
  10.  Inspections, Compliance, Enforcement, and Criminal Investigations: Beehive Botanicals, Inc. Food and Drug Administration, 2007. március 2.
  11.  Arzneimittelkommission der deutschen Ärzteschaft: Arzneimittel, die Bienenköniginnenfuttersaft (Gelee royale) enthalten (PDF; 42 kB).
  12.  Einschätzung von Propolis und Gelée Royale. (németül) Szerk. Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR). 2008. = Aktualisierte Stellungnahme, 002/2009. Hozzáférés: 2018. márc. 8. PDF
  13.  Ugrás ehhez:a b (1997. március 1.) „Royal jelly consumption and hypersensitivity in the community”. Clin. Exp. Allergy 27 (3), 333–6. o. DOI:10.1111/j.1365-2222.1997.tb00712.x. PMID 9088660.
  14.  Takahama H, Shimazu T (2006). „Food-induced anaphylaxis caused by ingestion of royal jelly”. J Dermatol. 33 (6), 424–426. o. DOI:10.1111/j.1346-8138.2006.00100.x. PMID 16700835.
  15.  Lombardi C, Senna GE, Gatti B, Feligioni M, Riva G, Bonadonna P, Dama AR, Canonica GW, Passalacqua G (1998). „Allergic reactions to honey and royal jelly and their relationship with sensitization to compositae”. Allergol Immunopathol (Madr). 26 (6), 288–290. o.
  16.  Thien FC, Leung R, Baldo BA, Weiner JA, Plomley R, Czarny D (1996). „Asthma and anaphylaxis induced by royal jelly”. Clin Exp Allergy 26(2), 216–222. o. DOI:10.1111/j.1365-2222.1996.tb00082.x. PMID 8835130.
  17.  >Leung R, Thien FC, Baldo B, Czarny D (1995). „Royal jelly-induced asthma and anaphylaxis: clinical characteristics and immunologic correlations”. J Allergy Clin Immunol 96 (6 Pt 1), 1004–1007. o. DOI:10.1016/S0091-6749(95)70242-3. PMID 8543734.
  18.  Bullock RJ, Rohan A, Straatmans JA (1994). „Fatal royal jelly-induced asthma”. Med J Aust 160 (1), 44. o.
  19.  Masaki Kamakura: Royalactin induces queen differentiation in honeybees. Nature, 24. April 2011, doi:10.1038/nature10093 (englisch)
  20.  Bruch des bösen Zaubers in Der Spiegel 32/2008 vom 4. August 2008.
  21.  Kucharski R, Maleszka, J, Foret, S, Maleszka, R (2008). „Nutritional Control of Reproductive Status in Honeybees via DNA Methylation”. Science 319 (5871), 1827–1833. o. DOI:10.1126/science.1153069.
  22.  Winston, M, The Biology of the Honey Bee, 1987, Harvard University Press

  Bodó Méhészet – A méhpempőről:

  A méhpempő | www.bodomeheszet.hu tejes szekréció – elválasztás - , amelyet a méhek termelnek. Általában körülbelül 60-70% vizet, 12% -tól 15% -ig terjedő mennyiségű fehérjét, 10-16% cukrot, 3% és 6% zsírokat, valamint 2% és 3% vitaminokat, sókat és aminosavakat tartalmaz. Összetétele a földrajz és az éghajlat függvényében változik. A termék nevét abból a tényből kapta, hogy a méhek a méhanya fejlődéséhez és ápolásához használják. A méhpempő tartalmahazt nyomokban pollen vagy a méhmérget is.

   

  A méhpempő | www.bodomeheszet.hu mi mindenre jó, mi mindenre van pozitív hatással a méhpempő?

  • asztma,
  • szénanátha,
  • májbetegség,
  • hasnyálmirigy-gyulladás,
  • 2-es típusú cukorbetegség,
  • diabéteszes lábfekélyek, a
  • lvászavarok (álmatlanság),
  • rákos mellékhatás (fáradtság),
  • premenstruációs szindróma,
  • meddőség (gyermekképtelenség) miatt használják. ),
  • menopauzális tünetek,
  • gyomorfekély,
  • vesebetegség,
  • csonttörések,
  • menopauzális tünetek,
  • bőrbetegségek
  • magas koleszterinszint

  Általános egészségügyi szerként is használják az öregedés hatásainak leküzdésére és az immunrendszer erősítésére.

   

  Néhány ember közvetlenül a bőrre kenve alkalmazza a bőr ránctalanítására, fiatalítására, vagy a fejbőrt, hogy ösztönözze a haj növekedését.

   

  Hogyan működik?

   

  Nagyon kevés tudományos információ áll rendelkezésre a méhpempő | www.bodomeheszet.hu emberekre gyakorolt ​​hatásairól. Állatokban úgy tűnik, hogy a méhpempő | www.bodomeheszet.hus aktivitása tumorokkal szemben és az artériák „keményedése” rendkívül pozitív hatással van.

   

  Lehetséges, hogy hatékony Menopauzális tünetek megszüntetésére, enyhítésére. A korai kutatások azt mutatják, hogy 3-9 hónapig szájon át bevett méhpempő növelheti a nagy sűrűségű lipoprotein (HDL vagy „jó”) koleszterint, és csökkenti a kis sűrűségű lipoprotein (LDL vagy „rossz”) koleszterint a postmenopausalist a nőkben. Más kutatások azt mutatják, hogy a méhpempő | www.bodomeheszet.hut és a virágport vagy a méhkenyeret szájon át tartalmazó bevétele 12-18 héten keresztül csökkenti vagy meg is szünteti a menopauza tüneteit és javíthatja a menopauzális nők jólétét. Úgy tűnik, hogy a méhpempő | www.bodomeheszet.hut, az esti kankalinolajat, a damiana-t és a ginzenget tartalmazó másik termék is csökkenti a menopauza tüneteit. A méhpempő | www.bodomeheszet.hu alkalmazása a hüvelyben javíthatja az életminőséget és a menopauzális problémákkal küzdő nők szexuális problémáit, hasonlóan az intravaginális ösztrogénhez. Az ösztrogén alkalmazása a hüvely belsejében úgy tűnik, hogy a menopauzális nőknél csökkenti a hüvelyi gyulladást. Amit már bizonyított – saját tapasztalat – 100%-ban: Szezonális allergia (szénanátha) enyhítése, vagy teljes megszüntetése. Egy adott mennyiség szájon át történő bevétele 3-6 hónapig a pollen szezonja előtt és szinte teljesen megszünteti az allergiás rohamokat, mind felnőtteknél, mind gyerekeknél egyaránt.Nem 100%-ban de több mint 50%-ban: Fáradtság érzetét csökkenti a rákos betegekben. A korai kutatások azt mutatják, hogy a feldolgozott méhpempő | www.bodomeheszet.hu napi kétszeri bevétele 9 héten át javítja a rákos megbetegedések érzését, vagy teljesen enyhíti azok tüneteit, az esetek 37%-ban pedig orvosolja azt.Cukorbetegségnél egyes kutatások azt mutatják, hogy a szájon át történő szedése  8 héten keresztül javítja a cukorbetegek átlagos vércukor- és vérszintjét. Más kutatások azt mutatják, hogy a méhpempő | www.bodomeheszet.hu egyszeri adagként vagy háromszor naponta 8 héten át történő bevétele javítja a cukorbetegek vércukorszintjét vagy vér inzulinszintjét.Diabetikus lábfekélyek esetében is sok pozitív visszajelzést kaptak a kutatók. Meddőség. A korai kutatások azt mutatják, hogy a méhpempő | www.bodomeheszet.hut, az egyiptomi méh mézet és a méh kenyeret 2 héten át a hüvelybe történő oldat alkalmazása növelheti a termékenységi problémákkal küzdő párok terhességét a csökkent spermiummozgás miatt (asthenozoospermia).Magas koleszterin. A korai kutatások azt mutatják, hogy a nagymértékű koleszterinszintű embereknél csökkenthetik a koleszterinszintet.Premenstruációs szindróma (PMS). A korai kutatások azt mutatják, hogy a két menstruációs ciklus során a méhpempő folyamatos fogyasztása csökkenti a PMS néhány tünetét, beleértve az ingerlékenységet, a súlynövekedést és a duzzanatot.Fogyás. A kutatások azt mutatják, hogy a szájon át történő szedése naponta 8 - 14 héten keresztül enyhén csökkenti a testtömeget a diabéteszes túlsúlyos embereknél. A javulás azonban nem lehet klinikailag 101%-ban alátámasztani. Amire még 100%-ban jó a méhpempő folyamatos fogyasztása: ·         Asztma.·         Kopaszság.·         Csonttörések.·         Az immunitás fokozása.·         Vesebetegség.·         Májbetegség.·         Hasnyálmirigy-gyulladás.·         Bőrbetegségek.·         Gyomorfekélyek.·         Alvás problémák. (álmatlanság).  Mellékhatásai:A legtöbb embernek a szájban megfelelő szájon át történő bevitelét követően a Méhpempő biztonságos. A méhpempőt | www.bodomeheszet.hut a virágporot vagy a méhkenyeret  (Melbrosia) tartalmazó másik kombinált terméket szinte bármeddig biztonságosan fogyaszhatják. A méhpempő | www.bodomeheszet.hu allergiás reakciókat okozhat, beleértve az asztmát, a torok duzzanatot. Ritkán előfordulhat, gyomorfájdalom és hasmenés is. Eddig a földön kevesebb mint 4 ilyen esetet regisztráltak az elmúlt 40 év során, de kivétel természetesen mindig van.  Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések:Gyermekek: A méhpempő akár a 6 hónaptól már szájon át bevihető.    Terhesség és szoptatás: Mind terhesség, és mind szoptatás alatt is egész nyugodtan fogyaszthatja, ugyanis nem csak a kismamának, de a babának is renkdívül pozitív hatást fog adni. www.bododmeheszet.hu 

 • MennyiségKedvezményTermék ára
  1 db vagy több -10 990 Ft/db
Webáruház készítés