Termékajánló
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szavazás
Tetszik Önnek az új webshopunk?
Igen
Nem
A régi jobb volt
NAGYON szuper lett
Látogató számláló
0
3
3
2
8
3
0
Facebook oldalunk
Házhozszállítás

GLS

RSS VALID

[Valid RSS]

Shopmania

Látogassa meg a Bodomeheszet.hu webüzletet a ShopManian

Maxapro

Maxapró-Ingyenes-apróhirdetés

LEGO® webshop

LEGO® termékek széles választéka, új webshopunkban. Ne habozz nézz be hozzánk még ma. www.pluss-webshop.hu

Lego-webshop

Olcso
Ország Boltja szavazás
Cylex oldalunk
Cylex vélemények
Összes vélemény
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Naptár
2023. Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Hírek

2019.11.14
Miért fontosak a méhek? Miért fogyasszunk méhpempőt?

A méhpempő hatásai:

 

A népesség elöregedése a világ minden táján évről évre egyre problémásabb dologgá vált a korunkban. Az Alzheimer-kórról, a Parkinson-kórról és a depresszióról szóló japán statisztikák ezt teljes mértékben igazolják.

Ez a cikk olyan eredményeket ír le, amelyek igazolják, hogy a méhpempő és annak alkotóelemei elősegítik az idegsejtek és a gliasejtek képződését a tenyésztett idegi őssejtekből, jelezve azok egészségmegőrző képességét, amely megakadályozza ezeket a neurológiai rendellenességeket.

A központi idegrendszer, beleértve az agyat és a gerincvelőt, 3 fajta sejtből áll, azaz neuronokból, asztrocitákból és oligodendrocitákból. A neurális őssejtek önmegújító képességgel és multipotenciális aktivitással bírnak, hogy az agy fejlődése során idegsejtekké, asztrocitákká és oligodendrocitákká váljanak.

Amellett, hogy jelen vannak a fejlődő embrionális agyban, az idegi őssejtek a felnőtt elülső agyában is ott helyezkednek el, ahol konstitutívan szaporodó progenitor sejteket eredményeznek, és neuronokra differenciálódnak, ami arra utal, hogy a sérült agy képes önmagát helyrehozni. Ezért ezek az érett agyban levő sejtek ígéretes célpont a degeneratív idegrendszeri rendellenességek kezelésére Ez a munka in vitro demonstrálta a méhpempő új és kiemelkedő tulajdonságát, nevezetesen hogy megkönnyíti a tenyésztett idegi őssejtekből neuronokká, asztrocitákká vagy oligodendrocitákká történő differenciálódást.

Konkrét tények a méhpempő hatásaira:

 

További munkák kimutatták, hogy a 10-hidroxi-2-decenoesav (HDEA), a méhpempő egyedülálló zsírsavja, képes mind idegsejtek, mind glia sejtek létrehozására és stimulálhatja a neurogenezist az érett agyban. Az agyi egészség szempontjából a méhpempő a cikk utolsó része. Neurális őssejtek léteznek az emlősök érett agyában, beleértve az embereket is. Neurogenezisük az életkorral egyre robusztusabbá válik, és ez a csökkentés depresszióval járhat. A stressz a mellékvesében a glükokortikoid termelést indukálja az agyalapi mirigy ACTH stimulálása révén, és a glükokortikoid hosszú távú kitettsége csökkenti a neurogenezist.

A depresszió tüneteinek javulása jól korrelál a neurogenezis helyreállításával. Ezek a jelen eredmények segítséget nyújthatnak a méhpempő molekuláris szintű biológiai aktivitásának megértésében a központi idegrendszer szempontjából, és új stratégiát adhatnak táplálkozási és / vagy klinikai alkalmazásokhoz.

A Bodó Méhészettől szigorúan ellenőrzött, magas minőségű méhpempőt vásárolhat. Ismerje meg vállalkozásunkat, az általunk kínált termékeket, és válasszon Ön is minket!